Partner - Solar Visuals

Solar Visuals ontwikkelt en levert gekleurde zonnepanelen als onderdeel van de gevelbekleding met vrijheid van ontwerp.

Over de Partner

Type partner Bedrijf
BIPV oplossing Zonnegevel
Website https://www.solarvisuals.nl
Contactpersoon W. van Strien
E-mail info@solarvisuals.nl
Telefoon +31 (0)226 312 021
Adres Schuit 14, 1724 BD Oudkarspel, Nederland
Postadres Schuit 14, 1724 BD Oudkarspel, Nederland

Artlite Active van Solar Visuals

Solar Visuals
Solar Visuals ontwikkelde een gepatenteerde methode om design visuals en kleuren te verwerken in een zonnepaneel met de beste combinatie van energieopbrengst en esthetiek. De panelen worden geproduceerd door onze Europese partners in het AGC Active Glass consortium.

Solar Visuals is de Nederlandse vertegenwoordiger voor AGC Active Glass. Alle BiPV producten uit het SunEwat portfolio van AGC Active Glass zijn via Solar Visuals verkrijgbaar. Naast ons eigen product Artlite Active zijn zo ook de volledig monochrome Lacobel T Active en semitransparante Vision Square en Vision Stripe van AGC beschikbaar.

Solar Visuals levert ook services als gevelontwerp en visuals design.

Kleuren en Designs
De unieke methode voor het kleuren van zonnepanelen brengt optimale balans tussen energieopbrengst en kleurbeleving. De panelen worden vooral ingezet als energieopwekkende gevelbekleding. De gepatenteerde rasterisatiemethode zorgt voor een heldere kleurbelevingOp enkele meters afstand is het rasterpatroon niet meer zichtbaar. Onze methode voorkomt ook hotspot problemen in designs met meerdere kleuren per paneel.

Voor monochrome panelen is vrij te kiezen in het RAL, NCS en Pantone kleurenspectrum. Een aantal vooraf uitgewerkte visual designs zijn te kiezen in de catalogus.

Maatwerk
Eigen beeldontwerpen of patronen kunnen ook worden geoptimaliseerd en verwerkt. De panelen kunnen worden geproduceerd in verschillende diktes, maten en vormen en met verschillende texturen in het voorzijdeglas.

Productie en garanties
De productie vindt plaats in samenwerking met AGC Glass Europe en partners in België. Alle garanties en certificeringen op het product worden dan ook afgegeven door deze multinational.

Het product is ontwikkeld en uitvoerig getest in samenwerking met TNO.

Installatie
Montage kan op dezelfde wijze als standaard bij glazen gevelelementen worden uitgevoerd. Desgewenst door gerenommeerde ervaren partners van Solar Visuals.

Productspecificaties

VermogenGemiddeld 130 – 180 Wp /m2 afhankelijk van kleurdekking
PrijsAfhankelijk van samenstelling en volume €200-€300/m2
KleurTotale vrijheid. Design visuals en RAL monokleuren
MateriaalGlas/glas, glas/backsheet, alle glasdiktes en glastexturen beschikbaar
AfmetingTot 2m x 4m
Minimale afname
30 m2

Solar Visuals afbeeldingen