Cross-over tussen architecten en BIPV-ontwikkelaars

Op 13 maart vond een bijeenkomst plaats waarbij naast consortiumpartners zo’n 10 architecten aanwezig waren. Doel was een cross-over te organiseren tussen architecten en BIPV-ontwikkelaars, door ons te richten op zowel de vraag naar als het aanbod van BIPV. Mede dankzij de actieve inzet van de consortiumpartners tijdens de bijeenkomst zijn we tot waardevolle inzichten gekomen.Twee van de inzichten die we tijdens de bijeenkomst hebben verkregen:

  • Vraag naar BIPV: Architecten richten zich vooral op esthetica, vrijheid en technische functionaliteit. De consortium partners denken echter dat de architecten vooral op zoek zijn naar informatie, zekerheid en vrijheid.
  • Veruit de meest genoemde gap zijn voorbeeldprojecten. Architecten willen aan hun potentiele opdrachtgevers laten zien hoe het er uit ziet. Uiteraard willen leveranciers ook zoveel mogelijk voorbeeldprojecten en een aantal producenten geeft aan reeds voldoende voorbeeldprojecten te hebben. Het zit dus ook in de communicatie en bekendheid van de projecten.