TULiPPS – Van Caem Transporten

Inzending BIPV Award 2021

Informatie

Projectnaam: Van Caem Transporten in Waalwijk
Type toepassing: Zonnegevel
Betrokkenen: TULiPPS & BIPV.world
Website TULiPPS: www.tulipps.nl
Website BIPV.world: www.bipv.world

In het kort

De zonnegevel is opgebouwd uit 240 randloze zonnepanelen en 256 aluminium composiet cassettes van Plastica. Iedere rij zonnepanelen is geplaatst onder een andere hoek wat de ontwerpvrijheid en flexibiliteit toont van het door TULiPPS ontwikkelde Click-&-Go bevestigingssysteem.

Afbeeldingen

Video

van Caem Transporten – timelapse

In detail

De zonnegevel is opgebouwd uit 240 randloze zonnepanelen en 256 aluminium composiet cassettes van Plastica. Iedere rij zonnepanelen is geplaatst onder een andere hoek wat de ontwerpvrijheid en flexibiliteit toont van het door TULiPPS ontwikkelde Click-&-Go bevestigingssysteem. Het Click-&-Go bevestigingssysteem is ontworpen om randloze
zonnepanelen, met uiteenlopende afmetingen, onzichtbaar en veilig te bevestigen in landscape of portrait positie. Deze flexibele montagewijze zorgt voor maximale ontwerpvrijheid voor architecten en constructeurs.


De gevel bij Van Caem produceert, per vierkante meter zonnepaneel, gemiddeld 155 kWh per jaar. De totale verwachte productie is 62.000 kWh per jaar, voldoende om 18 huishoudens een jaar lang te voorzien van elektriciteit.


Dit innovatieve bevestigingssysteem is geschikt voor nieuwbouw en renovatie. Het kan worden toegepast op gevels van bedrijfspanden, flatgebouwen en andere hoogbouw façades. Het systeem is ontwikkeld voor architecten en bouwprofessionals om esthetisch en veilig te kunnen voldoen aan de nieuwste BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouw) eisen.