Over BIPV Nederland

BIPV is een nieuw en nog relatief onbekend marktsegment. Diverse bedrijven bieden echter inmiddels mooie BIPV-producten aan. Daarom zijn markt- en productbekendheid nodig om de opschaling naar grote volumes mogelijk te maken. Een aantal ondernemers, kennisinstellingen en brancheorganisaties die actief zijn op het gebied van BIPV hebben hiervoor de krachten gebundeld. Dit samenwerkingsverband heet BIPV Nederland en staat voor slim en mooi bouwen met zonne-energie.

Per 1 september 2018 is de Stichting BIPV Nederland formeel opgericht. Organisaties vanuit de gehele keten kunnen zich aansluiten als partner. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op via info@bipvnederland.nl.

Partners

BIPV Nederland is een samenwerkingsverband van ondernemers, kennisinstellingen en ondersteunende organisaties uit de zonne-energiesector. Verschillende partijen uit het samenwerkingsverband zijn niet alleen partners binnen BIPV Nederland, maar werken ook samen in andere bouw- en onderzoeksprojecten.

Multidisciplinaire samenwerking

Voor het succes van de sector is samenwerking zeer belangrijk. Hierbij moeten we van de vele individuele oplossingen naar samenhangende systemen en innovaties. Er zijn in feite drie sectoren die samen één worden: de bouw-, installatie- en de zonne-energiesector. Daarom streeft BIPV Nederland naar een multidisciplinaire aanpak, waarin de gehele keten is vertegenwoordigd.

Activiteiten

Het samenwerkingsverband BIPV Nederland zet zich in voor de vergroting en versteviging van de BIPV-markt. Om dit te bereiken richten we ons onder andere op het organiseren van netwerkbijeenkomsten, demonstratieprojecten en living labs met de laatste innovaties, collectieve marketing, opleidingen, workshops en BIM Bouw- en ontwikkelingstools.

Ontstaan en subsidie

BIPV Nederland komt voort uit het project Werkelijk Bouwen aan BIPV. Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van OP-Zuid, de provincie Noord-Brabant en de EU.

Bent u onze nieuwe BIPV Nederland partner?

BIPV Nederland staat vanaf heden open voor nieuwe partners. Organisaties uit de zonne-energiesector, de bouwsector en de installatiebranche zijn van harte welkom om zich bij ons aan te sluiten. De voordelen van een partnerschap zijn onder andere:

  • Toegang tot relevante (netwerk)bijeenkomsten
  • Collectieve promotie van BIPV via onze kanalen
  • Gezamenlijke deelname aan beurzen
  • Vertegenwoordiging van onze BIPV belangen bij relevante netwerken

Voor een partnerschap bij BIPV Nederland vragen wij een jaarlijkse bijdrage. Deze bijdrage is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort organisatie, de omzet en het aantal werknemers.

Zie de onderstaande tabel voor een overzicht van de jaarlijkse bijdrage. Alle genoemde bedragen zijn excl. BTW.

CategorieJaarlijkse bijdrage (excl. BTW)
 € 2.400€ 1.450€ 650€ 250Eenheid
Architectenbureau> 5025-50< 251FTE
Financiële dienstverleners x   
Projectontwikkelaar x   
Particulier, zzp   x 
Installatiebedrijf, bouwbedrijf> 100 miljoen10-100 miljoen< 10 miljoen1 FTEjaaromzet in euro / FTE
Energiebedrijfx    
Gemeenten> 100.00050.000-100.000<50.000 inwoners
Provincies, rijkx    
Kennisinstelling> 5025 – 50< 25 FTE
Onderwijs en opleidingen > 5000< 5000 leerlingen
BIPV producent> 3 miljoen1-3 miljoen< 1 miljoen1 FTEjaaromzet in euro / FTE
Handel of andere producent> 10 miljoen1-10 miljoen<1 miljoen jaaromzet in euro
Woningbouwcorporatie> 10.000< 10.000  Woningen