Partner -
ECN - onderdeel van TNO

Over de Partner

Type partner Kennisinstelling
BIPV oplossing Zonnegevel
Website https://www.ecn.nl/
Adres Westerduinweg 3, Petten, Nederland
Postadres Westerduinweg 3, Petten, Nederland
De noodzaak voor een meer duurzame gebouwde omgeving is groot en vereist betaalbare, slimme en geïntegreerde oplossingen. Wij zien een (zeer nabije) toekomst voor ons waarin de gebouwde omgeving efficiënt is en vriendelijk, slim en toegankelijk, high-tech en aantrekkelijk. Om daar te komen, hebben we dit breed toepasbare DSD-PV product ontwikkeld voor architecten, ingenieurs, adviseurs en ontwikkelaars.
De oppervlakken van de gebouwen en omgevingen waarin wij werken en leven bieden enorme kansen. De toepassing van klant specifieke DSD-PV modules in een architectonisch ontwerp voegt een nieuwe functionaliteit toe aan façades: het opwekken van hernieuwbare energie zonder daarbij creatieve vrijheid en artistieke expressie in te perken. We hebben een techniek ontwikkeld die een full colour, duurzame print toevoegt aan een façade paneel met geïntegreerde PV (met MWT back contact technologie). De gewenste afbeelding wordt verwerkt door een algoritme dat een optimum bepaalt tussen minimale bedekking van het oppervlak en maximaal optisch effect.
Onze op maat gemaakte prints bestaan uit kleine stippen die op het oog ‘versmelten’ en een subtiele optische illusie creëren — terwijl een groot deel van het oppervlak feitelijk onbedekt is. En afhankelijk van de specifieke kleur en gewenste transparantie, laat de door ons gebruikte inkt een aanzienlijke hoeveelheid zonlicht door die ook het PV-oppervlak onder de print bereikt.

ECN - onderdeel van TNO afbeeldingen