Hermans Techniglaz – Aeres Hogeschool

Inzending BIPV Award 2021

Informatie

Projectnaam: Aeres Hogeschool – Powerglaz BIPV panelen
Type toepassing: Zonnegevel
Betrokkenen: Aeres Hogeschool, Hermans Techniglaz
Website Aeres Hogeschool: www.aereshogeschool.nl
Website Hermans Techniglaz: www.hermanstechniglaz.nl

In het kort

Hermans Techniglaz heeft voor zowel het dak als de gevel in totaal 712 Powerglaz BIPV panelen geleverd, 400 panelen voor in het dak en 312 panelen voor in de gevel. Het totale vermogen is ruim 156.000 Wp waarvan 88.000 Wp in het dak geïnstalleerd.

Afbeeldingen

In detail

Op het Floriadeterrein in Almere, waar in 2022 Floriade Expo plaats gaat vinden, zijn ze een energieneutraal gebouw aan het realiseren voor de Aeres Hogeschool. Een hogeschool die bedoeld is voor de toekomstige generatie die passie heeft voor duurzame ontwikkelingen, onderwijs krijgt en onderzoek doet naar gezonde leefomgevingen, voedsel en energie.

Hermans Techniglaz heeft voor zowel het dak als de gevel in totaal 712 Powerglaz BIPV panelen geleverd, 400 panelen voor in het dak en 312 panelen voor in de gevel. Het totale vermogen is ruim 156.000Wp waarvan 88.000 Wp in het dak geïnstalleerd.

De volledig op maat gemaakte panelen voor op het dak en in de gevel zijn geleverd met verschillende cel beleggingen. De BIPV-panelen voor in de gevel hebben een lagere cel belegging voor de ramen, oftewel er is meer licht- en kijkdoorlatendheid gecreëerd (40%).

De panelen op het dak zijn geïntegreerd in een imposante staalconstructie, die als tropen-dak fungeert. Om zoveel mogelijk energie op te wekken zonder af te doen van het ontwerp is er gekozen om twee verschillende cel beleggingen toe te passen. De panelen boven de trap en omgangruimtes heeft een lichtdoorlaat van 50%, voor de andere panelen is dit 25%.

Op Floriade Expo 2022 ontdek je groene oplossingen van innovators uit binnen- en buitenland die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken. En je geniet van de geur en kleur van bloemen, planten, groenten en fruit. Daarnaast maak je kennis met ontwikkelingen op het gebied van groen, voedsel, gezondheid en energie. Floriade vindt slechts één keer in de 10 jaar plaats.