Overige BIPV oplossingen

BIPV is een bewezen technologie, die innovatieve mogelijkheden voor de bouw biedt. Steeds vaker zijn er ook baanbrekende ontwikkelingen en nieuwe producten die nieuwe toepassingen mogelijk maken.

BIPV ontwikkelingen

BIPV is een bewezen technologie, die innovatieve mogelijkheden voor de bouw biedt. Steeds vaker zijn er ook baanbrekende ontwikkelingen en nieuwe producten die nieuwe toepassingen mogelijk maken. Zo zijn er bijvoorbeeld folies die een kleurtint aan panelen en daarmee dus ook de gevel of het dak geven. Heel bijzonder zijn ook de ontwikkelingen met gekleurde pixels in zonnepanelen. Hiermee voorziet men hele gevels van een kleurenpatroon of afbeelding naar wens. BIPV vindt ook steeds vaker toepassing in prefab carports, zonneschermen, tuinhuizen, straatverlichting en kunstwerken. De opwekking van zonne-energie is hierbij niet letterlijk in het gebouw geïntegreerd. Het zijn vaak slimme oplossingen die op een kavel, in een woonwijk, in een stadscentrum of in de infrastructuur van de openbare weg kunnen worden toegepast. Zo is het mogelijk om op een mooie manier in onze gebouwde omgeving zoveel mogelijk hernieuwbare energie te oogsten.

Partners en producten - overige producten

4Washing

4Washing® systems provides solutions for facade and solar PV cleaning.

Q-Roof

Q-Roof produceert warmtecollectoren die onzichtbaar worden verwerkt achter dakpannen, leien, gevelpanelen en PV-panelen.

Kameleon Solar

Naast gekleurde gevels en glas levert Kameleon Solar ook gekleurde balustrades.

Solar Energy Booster

Bouw een PV-T paneel met onze Booster en oogst 10% meer elektrische energie.

Onderzoekspartners

Universiteit Utrecht

Centraal in het onderzoek staan analyse op systeemniveau van duurzame energie dragers en technologieën (zon, wind, biomassa, WKO).

TU Eindhoven

Ons onderzoek en onderwijs is gericht op de integratie van technologische oplossingen voor opwekking, opslag en efficiënt gebruik van energie in nieuwe en bestaande gebouwen.

Zuyd Hogeschool

Het bijzonder lectoraat duurzame energie in de gebouwde omgeving van Zuyd Hogeschool voert onderzoek uit en geeft onderwijs op het gebied van ontwerp en testen van BIPV systemen.

ECN - onderdeel van TNO

Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN), is het belangrijkste Nederlandse onderzoeksinstituut op het gebied van energie.

TNO

De missie van TNO luidt: TNO verbindt mensen en kennis om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken.

Heeft u een vraag?

Wij staan u graag te woord.