Zonneglas

Zowel daken als gevels kunnen ook in transparante vorm worden uitgevoerd. Gezien de zeer onderscheidende en interessante toepassingsvorm benoemen we de BIPV-glas toepassing separaat.

Over BIPV zonneglas

Zonneglas is een van de toepassingen van BIPV. Er is steeds meer vraag naar transparante oplossingen voor particuliere of zakelijke projecten. Voor zowel daken als gevels kunnen deze oplossingen interessant zijn om licht te behouden en de constructie slim en mooi te integreren in het gebouw. Zo is BIPV zonneglas bijzonder geschikt voor veranda’s, serres, lichtstraten en gevels. Met name voor architecten en constructeurs is het belangrijk dat een product kan inspelen op de vraag of behoefte van het projectontwerp. BIPV-glas maakt het mogelijk om transparant glas toe te passen of juist te kiezen voor gekleurd glas. Diverse kleuren en patronen kunnen bijvoorbeeld geproduceerd worden door middel van speciale folies of pixels. De zonnepanelen op maat voldoen hiermee aan de eisen voor optimale integratie in gebouwen en constructies. De zonnepanelen vervangen traditionele bouwcomponenten en doen geen afbreuk aan het oorspronkelijke ontwerp. Traditionele bouwcomponenten, zoals gevelelementen, vervangt men op die manier met een mooi alternatief dat ook duurzame energie opwekt.

Partners en producten - zonneglas

Kameleon Solar

Naast haar gevelproducten levert Kameleon Solar ook gekleurde PV panelen voor glastoepassingen.

Hanover Solar

Hanover Solar is producent van standaard en maatwerk zonnepanelen in elke vorm, maat, dikte, en output.

Hermans Techniglaz

Hermans Techniglaz is al vele jaren gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige glasproducten op het gebied van Solar, Safety & Daylight.

Wellsun

De glazen zonnepanelen zorgen naast de opwekking van energie voor besparing op licht, verwarming en koeling.

Heeft u een vraag?

Wij staan u graag te woord.