Zonnegevels

Door PV te integreren in de gevel kan een gebouw energieneutraal worden gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld door PV-elementen te integreren in o.a. balkonvoorzieningen, zonweringen en (blinde) muren.

Over BIPV zonnegevels

Steeds vaker worden oplossingen voor een gebouw geïntegreerde zonnegevel, ofwel een zonnefaçade, aangeboden. Ook hierbij zijn esthetiek en slim bouwen zeer belangrijk. De toepassing van PV in de gevel biedt de mogelijkheid om het gebouw energieneutraal te maken. Zonnepanelen kunnen namelijk over de hele oppervlakte van de gevel van een gebouw worden geplaats. Ook kan de integratie in deel-elementen plaatsvinden. Zo zijn er bijvoorbeeld BIPV-balkonvoorzieningen en BIPV-zonweringen. BIPV-gevels zijn in het bijzonder een goede keuze bij hoogbouw of wanneer er onvoldoende dakvlak beschikbaar is. Daarnaast is de esthetische waarde van zonnegevels ook steeds vaker een reden om voor BIPV-gevels te kiezen.

Partners en producten - zonnegevels​

ZigZagSolar

ZigZagSolar levert producten en onderdelen voor de bouw van professionele zonnegevels en is uw aanspreekpunt voor zonnegevels.

Kameleon Solar

Kameleon Solar is een Nederlandse fabrikant van op maat gemaakte, gekleurde zonnepanelen voor o.a. gevels en balustrades.

Flexipol Composites

Onder de lijfspreuk “Denkbaar wordt maakbaar” ontwikkelt en produceert Flexipol spraakmakende architectonische gevels.

Hermans Techniglaz

Hermans Techniglaz is al vele jaren gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige glasproducten op het gebied van Solar, Safety & Daylight.

Solar Visuals

Solar Visuals ontwikkelt en levert gekleurde zonnepanelen als onderdeel van de gevelbekleding met vrijheid van ontwerp.

 

Solarix

Solarix combineert schoonheid, data en slim ruimtegebruik, zo maken we de verbinding tussen stad, gebouw en mens.

Alius Energy

Alius levert een breed scala aan duurzame energieoplossingen waaronder BIPV systeem AEsthetica.

Heeft u een vraag?

Wij staan u graag te woord.