Zonnedaken

Gezien de meest loodrechte positionering ten opzichte van de zon is de plaatsing van PV op het dak de meest voor de hand liggende applicatie van PV. Hierin zijn er verschillende variaties te realiseren.

Over BIPV zonnedaken

PV op het dak is de meest voor de hand liggende applicatie van PV, gezien de baan van de zon. Vaak is er geen onderconstructie meer nodig en biedt een BIPV-dak een 2-in-1 oplossing. Het vervult zowel een (waterkerende) dakfunctie als een energie-opwekkende functie. Voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten bestaan er deels of volledig geïntegreerd zonnedaken. Zo zijn er bijvoorbeeld speciaal ontwikkelde zonnepanelen die in de bestaande dakbedekking wegvallen en omlijst worden met een dakpan. Er zijn ook panelen die de zelfde afmeting hebben als bijvoorbeeld een keramische vlakke pan en zo esthetisch wegvallen. De volledig geïntegreerde zonnepanelen vormen daarmee de nieuwe dakbedekking. BIPV is ten opzichte van een op-dak zonnepaneelconstructie een esthetisch verantwoorde oplossing. Het 3-dimensionale aanzicht verdwijnt namelijk, en er wordt bewust gekozen voor mooie zonnepanelen die wegvallen in het aanzicht van de woning. Ook is een BIPV zonnedak nauwelijks duurder dan een nieuwe dakbedekking met daarop op-dak zonnepanelen.

Partners en producten - zonnedaken

Solinso

SOLINSO richt zich op esthetische integratie van zonne-energie op woningen en gebouwen. Producent van Mystiek zonnedakpannen.

BEAUsolar

Maak kennis met BEAUsolar: de stijlvolle dakbedekking met geïntegreerde zonnepanelen.

Q-Roof

Q-Roof produceert warmtecollectoren die onzichtbaar worden verwerkt achter dakpannen, leien, gevelpanelen en PV-panelen.

Viridian Solar

Viridian Solar is een Britse producent van kwalitatief en esthetisch hoogwaardige zonnepanelen voor volledige dakintegratie in hellende daken tussen de 20° en 60°.

Solarwatt

SOLARWATT maakt decentrale energieoplossingen voor consumenten en bedrijven.

Alius Energy

Alius levert een breed scala aan duurzame energieoplossingen waaronder BIPV systeem AEsthetica.

GSE Integration

GSE Integration is een bedrijf dat bevestigings- en integratiesystemen voor zonnepanelen ontwikkelt.

Heeft u een vraag?

Wij staan u graag te woord.